Navigare carti

Procedura pentru publicare de carte


1. Editura va citi manuscrisul ce poate fi trimis si pe mail. Este bine de avut in vedere ca , in cazul trimiterii prin posta, sa se trimita o copie a manuscrisului pentru a evita problemele legate de pierderea documentului, lucru de care editura nu poate fi raspunzatoare. Dupa studierea manuscrisului, editura va decide daca cartea este oportuna pentru publicare, in functie de mai multe aspecte cum ar fi gen, subiect, notorietatea autorului, etc..Daca sunteti debutant, nu inseamna ca nu va putem publica cartea!

 

2.In cazul acceptarii urmeaza semnarea contractului cu autorul sau reprezentantul acestuia. Prin contract se stabilesc drepturile si obligatiile fiecarei parti. Totodata se stabileste si remuneratia cuvenita autorului ce poate fi un procent din pretul de vanzare al operei publicate. Publicarea se face pe cheltuiala autorului si numai in anumite cazuri editura poate decide daca e rentabil sa suporte ea insasi costurile de publicare. Totodata se vor stabili termenii si conditiile de plata.


3. Daca este necesar se va efectua traducerea operei.

 

4. Editura va incepe lucrul la editarea cartii prin verificarea textelor din opera: punctuatie, ortografie, sintaxa , fluenta frazelor etc. Se vor propune autorului anumite reformulari daca sunt necesare.

 

5. Editura va acorda un ISBN pentru opera si va face cererea catre Bibioteca Nationala Pentru descrierea CIP.

 

6. Se va stabili impreuna cu autorul formatul finit al cartii, fontul si alte detalii ce tin de aspect.

 

7. Se va realiza coperta de catre un specialist in grafica tinand cont de solicitarile editurii si autorului.

 

8. Se va trimite un BT (bun de tipar) in format digital catre  autor pentru a fi aprobata forma finala. Dupa acceptarea BT-ului nu se mai accepta nicio modificare ulterioara.

 

9. In cazul acceptului se va trece la tiparirea cartii in tirajul dorit si se distribuie (trebuie tinut cont la tiraj de trimiterea obligatorie a 7 exemplare catre Biblioteca Nationala si 1 exemplar catre Biblioteca judeteana de care apartine editura)

 

10. Este recomandat ca in functie de buget, opera sa fie promovata atat inainte de publicare cat si dupa introducerea pe piata.

 

Va rugam sa ne contactati pe adresa de mail zoom.copy@yahoo.com pentru mai multe detalii.