PRINT CARDS

0755 080 546

Targul de carte si lansarea cartii. Cum sa-ti promovezi produsul. ⋆ Rotipo

Targul de carte si lansarea.

Participarea la targul de carte si/sau lansarea de carte presupune pregatire atenta si minutioasa. Trebuie sa impresionati printr-o creatie unica , atragatoare si care starneste sentimente, dar trebuie sa stiti sa si prezentati corespunzator. Din pacate , desi unele creatii sunt cu adevarat minunate, nu o data a fost cazul cand prezentarea a distrus produsul chiar inainte de a fi lansat sau vandut.

Cartea este un produs, trebuie  promovat constant prin solutii profesionale, prin tinuta si comportament, prin materiale publicitare profesionale. La Rotipo, va putem ajuta sa promovati cartile in mod profesional.

Iata ce trebuie sa faceti pentru ca produsul dumneavoastra sa atraga cititorii la un targ de carte sau la o lansare de carte:

Standul

Pregatire:

Ganditi-va la un plan. Ideea este sa atrageti privirea potentialilor clienti. Atunci cand prezentati cartea, campul vizual al celorlalti trebuie sa fie acoperit de  informatii despre cartea dumneavoastra.

Targul de carte
Exemplu de stand profesional

Roll-up banner:

Pe fundal, in spatele dvs., folositi roll-up-uri. Includeti o imagine atragatoare, titlul cartii, numele autorului, datele de contact. Alta optiune ar fi sa aveti inca un banner cu date despre autor si alte carti publicate. Comandati Roll-up-urile in avans.  Cele mai folosite sunt de dimensiunile 85X200 cm. Rotipo va poate ajuta cu design-ul si tiparirea acestora (suportul este inclus in preturi).

 

roll-up autor
roll-up autor

 

roll-up carte
roll-up carte

 

Materiale publicitare:

Flyerele si afisele sunt esentiale. Trebuie sa oferiti potentialilor clienti, flyere. Acestea  vor contine informatii suplimentare despre autor si/sau carte. Recomandam sa fie fata verso. Nu uitati sa le si oferiti cumparatorilor, puneti cateva in sacosa oferita odata cu achizitionarea cartii. Afisele le puteti folosi oriunde vi se permite, astfel incat sa atraga privirea trecatorilor de la targul de carte sau sa informeze asupra locului in care are loc lansarea de carte.

Asezati suporturi pe birou :

Puteti cumpara suporturi acrilice A5 in care sa asezati diferite flyere . Recomandam flyere fata verso, o fata cu informatii despre autorsi cealalata cu informatii despre carte. Folositi un titlu mare la flyer pentru efect eficient, de exemplu ” LANSARE DE CARTE” . Adaugati o fotografie a autorului, text si imagine a cartii. Nu uitati sa afisati si pretul.

Suport flyere
Suport  informativ

Fata de masa:

Investiti intr-o fata de masa de calitate. Nu de multe ori am vizitat standuri la lansarile de carte si la targuri de carte la care acest aspect a fost complet neglijat. Aratau sincer foarte fad. Investiti in cativa metri de material de o singura culoare care sa mearga cu coperta cartii sau sa o ajute sa iasa in evidenta. Nu folositi fete de mese de acasa de pe vremea bunicii. Aveti grija sa nu fie nici prea mica (minim 2 m).

Imbracaminte:

Hainele si incaltamintea trebuie sa fie curate, casual dar comfortabile. Aveti grija sa nu va fie nici prea cald nici prea frig. Nimanui nu-i place un discurs in care autorul transpira sau tremura de frig.

Folositi un ecuson! Foarte important. Oamenii intotdeauna se uita la ecunsoane, se opresc si vorbesc cu tine, te vor intreba despre carte si vei arata foarte professional. Vei fi usor de recunoscut.

Comportament

Este indicat sa stati in picioare. Desigur, luati si pauze sa va odihniti, dar 95% din timp stati in picioare. Cand mergeti in magazine nu vedeti  vanzatorii stand pe scaune. Singura exceptie este cand mancati. Daca nu aveti ajutor la stand, mancati acolo dar folositi servetele si aveti grija sa aveti sticle de 0.5 litri de apa. Va rog, nu folositi una de 2 litri.

Interactionati cu trecatorii de la targul de carte: Folositi fraze ca “Cititi?”, “Ca va face placere sa cititi?”, “Ce credeti despre subiectul cartii?” si asa mai departe. Folositi flyerele, spargeti gheata. Fiti interesati si zambiti.

Fotografii

Folositi ocazia sa faceti cat mai multe fotografii cu standul, cu clientii comparand cartea, cu dvs. cand semnati autografe. Orice fotografie are un rol imperativ in reclama viitoare. Puteti construi un post pentru Facebook foarte frumos despre lansarea de carte sau despre standul de la targul de carte la care ati participat.

Si da ,luati cu dumneavoastra cat mai multe carti la targul de carte sau lansare. Nu ati vrea sa ramaneti fara carti  in timpul evenimentului.

Daca doriti ajutorul nostru va punem la dispozitie, pe langa serviciile de tiparire si cele de publicare urmatoarele pachete pentru standul de carte pretabil pentru orice targ de carte sau lansare de carte:

Pachetul basic: –  600 lei

1 buc Roll-Up (design inclus, support banner inclus)

1 suport flyere

100 buc flyere A5 fata verso color (design inclus in pret)

Afise (1 buc A1, 1 buc A2, 1 buc A3, 1 buc A4)

1 buc Ecuson autor

Pachetul profesional – 1100 lei

2 buc Roll-Up (design inclus pentru ambele, suport banner inclus, 1 roll-up autor, 1 roll-up carte)

2 suport-uri flyere

200 buc flyere A5 fata verso color (design inclus in pret)

Afise (2 buc A1,2 buc A2, 2 buc A3, 2 buc A4)

1 buc Ecuson autor

Pachetul VIP – 1700 lei

3 buc Roll-Up (design inclus pentru cele 3 bucati, suport banner inclus, 1 roll-up autor, 1 roll-up carte, 1 roll-up alte optiuni)

3 suport-uri flyere

300 buc flyere A5 fata verso color (design inclus in pret)

Afise (3 buc A1,3 buc A2, 3 buc A3, 3 buc A4)

1buc Ecuson autor

100 pixuri personalizate (design inclus)

Contactati-ne si va oferim informatii suplimentare!

X