Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

ISBN este acronimul pentru „International Standard Book Number” sau „Numarul Standard International pentru Carti”. Este un identificator unic atribuit cartilor si altor publicatii. Acesta ajuta la identificarea precisa a unei carti si la gestionarea inventarului in librarii si biblioteci.

CIP este acronimul pentru „Catalogare in Publicatii” si se refera la procesul prin care o carte este catalogata intr-o baza de date bibliotecara înainte de publicarea sa. Acest proces include atribuirea unui numar de catalogare unic, identificarea subiectelor principale si secundare ale cartii si alte informații bibliografice relevante. Acest lucru faciliteaza accesul cititorilor si bibliotecarilor la informatii despre carti si ajuta la organizarea si gestionarea colectiilor bibliotecare.

Sigilarea cu folie termocontractibila este un proces in care o folie speciala este aplicata pe o carte sau pe alte produse, iar apoi este incalzita pentru a se contracta strans in jurul obiectului, creand un ambalaj sigilat si protejat. Aceasta metoda este adesea folosita pentru a proteja cartile sau alte articole impotriva umiditatii, prafului si deteriorarii. De asemenea, poate oferi o prezentare eleganta si profesionista a produsului.

Flapsurile la o coperta de carte sunt acele parți ale copertei care se extind dincolo de marginile paginilor si se pot indoi spre interior. Acestea sunt folosite a oferi informatii suplimentare despre carte. Flapsurile pot contine rezumate ale cartii, biografii ale autorului sau recenzii, oferind cititorilor mai mult context si informatii inainte de a citi cartea. De asemenea, ele pot ajuta la mentinerea supracopertei pe carte si la protejarea acesteia impotriva uzurii.

Cartonul dublu cretat este un tip de material utilizat pentru coperte de carti si alte produse tiparite. „Dublu cretat” se refera la faptul ca acest carton este cretat pe ambele fete, ceea ce inseamna ca suprafata sa este neteda si uniforma, fiind potrivita pentru imprimare si afisare de grafica de inalta calitate. Acest tip de carton este adesea utilizat pentru copertele de carti deoarece ofera o baza solida si durabila, care poate fi tiparita cu ușurinta si ofera o prezentare profesionala.